Рецепти
Пралини со шлаг
Тоа што ви е потребно за овој десерт се украсни силиконски калапи
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
12 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Црно чоколадо(150 Грама)
Масло(5 Супени лажици)
Шлаг во прав(50 Грама)
Млеко(50 Милилитри)
Нескафе(1 пакување три во едно )
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути
- Чоколадото се топи на пареа, му се додаваат 5 лажици масло за да добие сјај. Со стопеното чоколадо се премачкува силиконски калап и се става во замрзнувач 2 минути. Постапката се повторува 3 пати.
- Се мати шлагот со млекото и се додава нескафето. Со готварски шприц се полни калапот со фил.
- Со кафена лажица се става чоколадото врз шлагот и калапот се враќа во замрзнувач уште 20 минути додека се здрви чоколадото.
- Го вадиме калапот од замрзнувач и пралините една по една ги одделуваме од калапот.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во