Рецепти
Пралини со шлаг Ана Ѓорова

Тоа што ви е потребно за овој десерт се украсни силиконски калапи

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црно чоколадо(150 Грама)

Масло(5 Супени лажици)

Шлаг во прав(50 Грама)

Млеко(50 Милилитри)

Нескафе(1 пакување три во едно )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Чоколадото се топи на пареа, му се додаваат 5 лажици масло за да добие сјај. Со стопеното чоколадо се премачкува силиконски калап и се става во замрзнувач 2 минути. Постапката се повторува 3 пати.
  2. Се мати шлагот со млекото и се додава нескафето. Со готварски шприц се полни калапот со фил.
  3. Со кафена лажица се става чоколадото врз шлагот и калапот се враќа во замрзнувач уште 20 минути додека се здрви чоколадото.
  4. Го вадиме калапот од замрзнувач и пралините една по една ги одделуваме од калапот.
Посни колачи со локум
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пита со карамелизирана тиква
Евтин колач со јаболко (посно)
Колач со круши и бадеми
Цимет ѕвездички
Интегрален колач од јаболки
Торта фантазија
Ролат со кокос
Расолница
Куглов со ореви и чоколадо
Чоколадни кроасани
Рум касато
Торта со цели печени јаболки
Посен колач со јаболко и банана
Кокос коцки
Колач со јаболко
Колач со три слоја
Бели колачиња (посно)
Урма торта со ореви
Посен куглов со суво овошје
Таан баклава
Печени пирошки
Колач со јаболки и ореви
Англиска пита со бадеми
Вештерски прсти
Чоколадна парфе торта со ореви

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: