Рецепти
Пралини со шлаг Ана Ѓорова

Тоа што ви е потребно за овој десерт се украсни силиконски калапи

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црно чоколадо(150 Грама)

Масло(5 Супени лажици)

Шлаг во прав(50 Грама)

Млеко(50 Милилитри)

Нескафе(1 пакување три во едно )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Чоколадото се топи на пареа, му се додаваат 5 лажици масло за да добие сјај. Со стопеното чоколадо се премачкува силиконски калап и се става во замрзнувач 2 минути. Постапката се повторува 3 пати.
  2. Се мати шлагот со млекото и се додава нескафето. Со готварски шприц се полни калапот со фил.
  3. Со кафена лажица се става чоколадото врз шлагот и калапот се враќа во замрзнувач уште 20 минути додека се здрви чоколадото.
  4. Го вадиме калапот од замрзнувач и пралините една по една ги одделуваме од калапот.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: