Рецепти
Пржен и филуван крап Ана Ѓорова

Специјалитет од крап

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Крап(1 Килограм)

Ориз(100 Грама)

Кромид(2 Главици)

Сечкан магдонос(2 Кафени лажици)

Бибер(1 Кафена лажица)

Црвен пипер(1 Кафена лажица)

Сол(2 Кафени лажици)

Свеж сок од лимон(2 Кафени лажици)

Брашно(4 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 120 минути

  1. Рибата се чисти, се мие и се посолува.
  2. Кромидот ситно се сечка и се пржи на загреан зејтин.
  3. Во испржениот кромид се додава претходно обарен ориз во солена вода.
  4. Кромидот и оризот се пржат заедно, па се додава малку магдонос, бибер и црвен пипер.
  5. Во оризот се става сок од лимон.
  6. Со овој фил од ориз се полни рибата, се зашива со конец, а потоа се валка во брашно и целата се пржи на загреано масло додека да поцрвени.
  7. Потоа, рибата се префрла во сад за печење и се пече еден час на умерена температура.
  8. Се сече и служи на крупни парчиња додека е топла.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: