Рецепти
Пржено говедско со тиквички и пиперки Ана Ѓорова

Говедско месо приготвено на азиски начин

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Говедско филе на парчиња(500 Грама)

Свежи шампињони(400 Грама)

Ѓумбир во прав(2 Кафени лажици)

Бело вино(50 Милилитри)

Соја сос(3 Кафени лажици)

Шеќер(1 Кафена лажица)

Масло(5 Супени лажици)

Пченкарно брашно(1 Супена лажица)

Сода бикарбона(5 Грама)

Тиквичка(3 )

Морков(3 )

Зелена пиперка(3 )

Кромид(1 Главица)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 70 минути

  1. Во еден сад измешајте сода бикарбона, 1 лажица соја сос, пченкарно брашно, бело вино, сол и бибер. Додајте го говедското месо исечено на парчиња и маринирајте го најмалку еден час.
  2. Зеленчукот исечкајте го на парчиња и оставете го настрана.
  3. Во тава загрејте масло на многу силен оган.
  4. Поделете го говедското месо на 5 дела и пржете го секој дел одделно по 3 минути со постојано мешање и потоа извадете го од тавата.
  5. Во тавата додајте уште малку масло и ѓумбир. Додајте го исечканиот кромид и пржете околу половина минута, а потоа додајте ги печурките и исто така пропржете ги половина минута.
  6. Потоа ставете ги во тавата со печурките морковите и пиперката, па гответе ги 2 минути со постојано мешање. Додајте ги тиквичките и пржете го целиот зеленчук уште една минута.
  7. На крај додајте го говедското месо со остатокот од виното, соја сосот, една лажица масло и лажичка шеќер. Гответе ги уште 5 минути.
  8. Зачинете со сол и бибер по вкус. Послужете го топло.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: