Рецепти

Пуслици со какао
Класичните пуслици со додатен чоколаден вкус што нема да ве остават рамнодушни
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
12 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
140 - 250 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Шеќер во прав(250 Грама)
Белка од јајце(4 )
Масло(за плехот )
Брашно(за плехот )
Сол(1 Прстофат)
Хопла(2 Децилитри)
Какао(20 Грама)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 150 минути
- За пуслиците: со миксер изматете ги белките со прстофат сол во цврст снег. Постепено додавајте го, со непрекинато матење, шеќерот во прав.
- Со помош на готварски шприц, формирајте ги пуслиците и ставајте ги врз намастен и набрашнет плех, со тоа што ќе внимавате да се доволно одвоени една од друга.
- Печете ги во загреана рерна на 75°C два часа, па оставете ги да се оладат.
- За филот: хоплата изматете ја со миксер и постепено додавајте го какаото.
- Пуслиците внимателно извадете ги од плехот, филувајте ги со какаото и поклопете ги, па послужете ги во хартиени кошнички по желба.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во