Рецепти
Пуслици со какао Ана Ѓорова

Класичните пуслици со додатен чоколаден вкус што нема да ве остават рамнодушни

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шеќер во прав(250 Грама)

Белка од јајце(4 )

Масло(за плехот )

Брашно(за плехот )

Сол(1 Прстофат)

Хопла(2 Децилитри)

Какао(20 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 150 минути

  1. За пуслиците: со миксер изматете ги белките со прстофат сол во цврст снег. Постепено додавајте го, со непрекинато матење, шеќерот во прав.
  2. Со помош на готварски шприц, формирајте ги пуслиците и ставајте ги врз намастен и набрашнет плех, со тоа што ќе внимавате да се доволно одвоени една од друга.
  3. Печете ги во загреана рерна на 75°C два часа, па оставете ги да се оладат.
  4. За филот: хоплата изматете ја со миксер и постепено додавајте го какаото.
  5. Пуслиците внимателно извадете ги од плехот, филувајте ги со какаото и поклопете ги, па послужете ги во хартиени кошнички по желба.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: