Рецепти
Рататуи ражничи Ана Ѓорова

Вегетаријанска скара од маринирани зеленчуци за вкусен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Суво нане(1 Кафена лажица)

Балсамико оцет(3 Супени лажици)

Соја сос(3 Супени лажици)

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Тиквичка(1 )

Црвен кромид(1/2 Главица)

Црвена бабура(1/2 )

Домат(2 )

Модар патлиџан(1 помал )

Свежи шампињони(8 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Во голем сад измешајте ги соја сосот, оцетот балсамико, сувото нане и маслиновото масло.
  2. Исечете го зеленчукот во приближно иста форма и големина, па потопете ги во маринадата.
  3. Оставете ги 24 часа во фрижидер.
  4. Маринираните зеленчуци ставете ги на дрвени стапчиња и печете ги на скара додека убаво омекнат од двете страни.
  5. Сервирајте ги во чинија и полијте ги со останатата маринада.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: