Рецепти
Раженчиња од ракчиња Ана Ѓорова

Брз ручек за љубителите на морската храна

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ракчиња(16 исчистени )

Масло

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. На стапчињата за раженчиња се нанижуваат ракчињата. Може помеѓу ракчињата по желба да ставите и чешниња лук.
  2. На тефлонска плотна се истура масло и откако добро ќе се загрее, се ставаат стапчињата и се пржат по 5 минути од секоја страна.
  3. Откако ракчињата ќе добијат румена боја, се вадат и се ставаат на кујнска хартија за да им се исцеди вишокот маснотија.
  4. Потоа се посолуваат и се служат со салата по желба и со пржен помфрит.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: