Рецепти
Раженчиња од ракчиња
Брз ручек за љубителите на морската храна
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
2 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути
- На стапчињата за раженчиња се нанижуваат ракчињата. Може помеѓу ракчињата по желба да ставите и чешниња лук.
- На тефлонска плотна се истура масло и откако добро ќе се загрее, се ставаат стапчињата и се пржат по 5 минути од секоја страна.
- Откако ракчињата ќе добијат румена боја, се вадат и се ставаат на кујнска хартија за да им се исцеди вишокот маснотија.
- Потоа се посолуваат и се служат со салата по желба и со пржен помфрит.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во