Рецепти
Риба во фолија (посно) Ана Ѓорова

Печен ослиќ со моркови и лимон за посен ручек. Послужете го со сезонска салата по вкус и чаша вино.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 2 часа

  1. Рибата се лупи, се мие и се остава да се исцеди. Лимонот се сече на тркалца, па на половинки, а морковите се сечат на долгнавести парчиња.
  2. Се сече од алуминиумска фолија парче потребно колку да се завитка едно парче риба. Рибата не се сече на помали парчиња.
  3. Ослиќот се става на фолијата, се посолува, се премачкува со маслото, потоа се додава морковот, две парчиња од лимонот и на крај ситно сечкан магдонос.
  4. Секое посебно парче ослиќ се завиткува со фолијата и се реди во тавче, кое не се подмачкува.
  5. Сите парчиња се печат во рерна на 200 степени околу 1,5 до 2 часа. Испечениот ослиќ се сервира врз листови марула со парчиња лимон.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Домашен сендвич сладолед
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Смути од јапонски јаболки и круши
Овесни колачиња
Овесни барови со јаворов сируп
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Здраво чоколадно лепче
Чоколадни брауни од тиква
Палачинки од сладок компир
Пудинг од брусница и портокал
Печен лосос со лук и магдонос (посно)
Пица од карфиол
Утринска каша од овес и чиа
Брза пита од тиква
Здрав џем од ѓумбир
Смути со калинки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: