Рецепти
Ролнички во маринара сос (хроно) Ана Ристеска

Вкусен здрав ручек кој може да послужи како хроно појадок

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 45 минути

  1. Исечете ги тиквичките на тенки парчиња и испечете ги на скара.
  2. Измешајте ги сите состојки за филот – рикота, сол, бибер, лук во прав, сечкан магдонос и чувајте ги во фрижидер.

Сос:

  1. На малку масло пропржете ситно исечкан лук да замириса. Додајте ги излупените домати, сол, бибер, малку лута пиперка и варете 10 минути да згусне сосот. На крај посипете ситно сечкан босилок.

Завршна постапка:

  1. Во калап за печење ставете половина од сосот од домати. Печените тиквички наполнете ги со филот од сирење. На едниот крај од тиквичката ставете една лажица фил од сирење и замотајте ролничка. На ист начин филувајте ги и преостаните ролнички и наредете ги една до друга врз приготвниот сос.
  2. Прелијте со преостанатиот сос и на секоја ролничка ставете парче моцарела. Печете во загреана рерна на 200 степени околу 20 минути.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: