Рецепти
Салата од печен наут со кељ Ана Ѓорова

Рецепт за здрава азиска салата од печен наут, кељ, црвена зелка и морков со чили прелив од путер од кикирики

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Наут(425 Грама)

Кељ(330 Грама)

Рендан морков(120 Грама)

Црвена зелка(140 Грама)

Путер од кикирики-органски(65 Грама)

Чили сос(75 Грама)

Билно масло(60 Милилитри)

Мед(3 Супени лажици)

Хималајска сол(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Загрејте ја рерната на 200°C, наутот убаво исплакнете го со вода, процедете го и добро исушете го. Потоа ставете го врз хартија за печење во плех и печете го во рерната околу 20-25 минути. При печењето, протресете го наутот еднаш и извадете го од рерна кога ќе добие златнокафена боја.
  2. Морковите изрендајте ги, а кељот и црвената зелка ситно исечкајте ги. Измешајте ги со наутот.
  3. Останатите состојки ставете ги во сад и добро соединете ги, па прелијте ја салатата и повторно измешајте.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: