Рецепти
Сарма со риба (посно)
Посни и вкусни сарми погодни за секоја пригода
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
5 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Речна риба(1 Килограм)
Зелка(1 Главица)
Кромид(3 Главици)
Морков(2 )
Пашканат(2 )
Ориз(2 Чаши)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути
- Рибата се вари, чисти и се меша со динстаниот лук, ситно ренданиот морков, пашканатот, оризот (кој претходно е полубарен), зачините и магдоносот.
- Со овој фил се полнат листовите на зелката и се прават сарми.
- Потоа се редат во лонец и се преливаат со толку вода колку да се покријат сармите, а потоа се варат. Одвреме навреме лонецот се протресува и се посолува по вкус.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во