Рецепти
Селски ѓувеч Ана Ѓорова

Ѓувеч од свинско месо со грашак, компири и моркови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Кромидот ситно се сечка и кратко се пропржува во масло. Се додаваат грашакот, морковот и пиперките исечени на коцкички и доматите исечени на парчиња. Се вари на умерена температура додека омекне зеленчукот.
  2. Месото се сече на коцки, се посолува и се валка во брашно, а потоа малку се пропржува.
  3. Оризот се вари во солена вода со малку масло.
  4. Во зеленчукот се додаваат сварениот ориз и месото, се зачинува по вкус и на крај се додава компирот.
  5. Се остава да се вари додека омекне компирот, па се префрла во огноотпорен сад и се запекува во загреана рерна на 180-200 степени околу 20 минути.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: