Рецепти
Селски ѓувеч Ана Ѓорова

Ѓувеч од свинско месо со грашак, компири и моркови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Кромидот ситно се сечка и кратко се пропржува во масло. Се додаваат грашакот, морковот и пиперките исечени на коцкички и доматите исечени на парчиња. Се вари на умерена температура додека омекне зеленчукот.
  2. Месото се сече на коцки, се посолува и се валка во брашно, а потоа малку се пропржува.
  3. Оризот се вари во солена вода со малку масло.
  4. Во зеленчукот се додаваат сварениот ориз и месото, се зачинува по вкус и на крај се додава компирот.
  5. Се остава да се вари додека омекне компирот, па се префрла во огноотпорен сад и се запекува во загреана рерна на 180-200 степени околу 20 минути.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: