Рецепти
Селско месо Ана Ѓорова

Селско месо со зеленчук по традиционален рецепт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско каре(1 Килограм)

Масло(3 Супени лажици)

Сенф(1 Супена лажица)

Морков(1-2 )

Брокула(1-2 Китки)

Карфиол(1-2 Китки)

Праз(1 Стебло)

Путер(30 Грама)

Свежи шампињони(150 Грама)

Кисела павлака(1 Децилитри)

Лук(4 Чешниња)

Брашно(20 Грама)

Концентрат од домат(1 Супена лажица)

Свеж магдонос(1 Китка)

Овчо сирење(100 Грама)

Домат(1 )

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Отстранете ги коските од свинското каре и ставете ги во тенџере со зовриена вода да се варат, заедно со ситно исечкан зеленчук: 1-2 моркови, праз, 1-2 китки брокула и карфиол. Додајте ловоров лист и малку лук и зачинете со сол и бибер по вкус.
  2. Потоа исечете го месото на парчиња и пропржете го во голема длабока тава на путер. Додека се пржи месото, додајте ги печурките, сенф и исечкан лук. Гответе на умерена температура со постојано мешање.
  3. Постепено додавајте ја течноста каде што ги варевте коските со зеленчукот во тавата и оставете да се продинста. Додајте брашно, конзервиран домат, кисела павлака и исечкан магдонос и кратко гответе. Послужете со овчо сирење и парчиња домати.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: