Рецепти
Селско месо Ана Ѓорова

Селско месо со зеленчук по традиционален рецепт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско каре(1 Килограм)

Масло(3 Супени лажици)

Сенф(1 Супена лажица)

Морков(1-2 )

Брокула(1-2 Китки)

Карфиол(1-2 Китки)

Праз(1 Стебло)

Путер(30 Грама)

Свежи шампињони(150 Грама)

Кисела павлака(1 Децилитри)

Лук(4 Чешниња)

Брашно(20 Грама)

Концентрат од домат(1 Супена лажица)

Свеж магдонос(1 Китка)

Овчо сирење(100 Грама)

Домат(1 )

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Отстранете ги коските од свинското каре и ставете ги во тенџере со зовриена вода да се варат, заедно со ситно исечкан зеленчук: 1-2 моркови, праз, 1-2 китки брокула и карфиол. Додајте ловоров лист и малку лук и зачинете со сол и бибер по вкус.
  2. Потоа исечете го месото на парчиња и пропржете го во голема длабока тава на путер. Додека се пржи месото, додајте ги печурките, сенф и исечкан лук. Гответе на умерена температура со постојано мешање.
  3. Постепено додавајте ја течноста каде што ги варевте коските со зеленчукот во тавата и оставете да се продинста. Додајте брашно, конзервиран домат, кисела павлака и исечкан магдонос и кратко гответе. Послужете со овчо сирење и парчиња домати.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: