Рецепти
Селско месо со чадено свинско Ана Ѓорова

Вкусен ручек од свинско месо со праз, печурки и суви пиперки. Послужете го со чаша вино и уживајте.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско месо(чадено 1 кг може и пилешко, телешко )

Маринирани шампињони(1 тегла )

Морков(4 )

Праз(3 страка )

Целер(1 Главица)

Ловоров лист(3 )

Бело вино(200 Милилитри)

Вода(200 Милилитри)

Сува везена црвена пиперка(5-6 )

Вегета

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Празот исечкајте го со морковот, целерот, сувите пиперки и ставете ги да се пропржат во тава со масло.
  2. Откако ќе омекнат, додајте ги печурките и пржете уште 10-тина минути.
  3. Во друга тава пржете го месото на силен оган (претходно исечкајте го на коцки), зачинете го и додајте го во претходната смеса.
  4. Се истураат заедно во тавата за печење, се додава виното и 200 мл вода.
  5. Зачинете и покријте ја тавата со фолија, па печете го јадењето во рерна на 200 степени околу 40 минути.
  6. Извадете го од рерна и прелијте го со тенка запршка (на малку масло пржете една лажица брашно и додајте една лажица црвен пипер), вратете ја тавата во рерна и печете без фолија додека да фати коричка.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: