Рецепти
Шкампи со целер и соја сос Ана Ѓорова

Пржени шкампи во сос од соја и зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шкампи(500 Грама)

Целер(1 )

Кромид(1 Главица)

Млад компир(200 Грама)

Соја сос(1 Чаша)

Путер(50 Грама)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

Млад кромид(1 )

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Компирот исечкајте го и сварете го во солена вода малку, колку да омекне. Потоа исцедете го и пржете го на путер со исечкан кромид.
  2. Целерот исечкајте го и додајте го со компирот и кромидот.
  3. По некое време, додајте ги шкампите, додајте соја сос, сол и бибер и динстајте на умерена температура. Пред крај додајте ситно сечкан млад кромид.
  4. Послужете во рамна чинија од компирот и целерот, посипете од соја сосот и пржениците, а на крај ставете ги шкампите.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: