Рецепти
Шкембе во рерна Ана Ѓорова

Шкембе со домати и пиперки печено во рерна

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шкембе(1.5 Килограм)

Зелена пиперка(1 Килограм)

Домат(500 Грама)

Магдонос(1 Китка)

Масло(2-3 Супени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Шкембето исчистете го и исечете го на покрупни парчиња. Ставете го во тенџере на оган да се вари.
  2. Во земјена тава со загреано масло на рингла пропржете ги исечканите пиперки, потоа додајте ги исечканите и излупени домати и пржете додека не испари и изврие водата.
  3. Потоа врз смесата ставете го свареното шкембе, ставете сол и бибер по вкус, исечкан магдонос.
  4. Во огноотпорниот сад налејте малку од течноста во која се вареше шкембето и потоа ставете го во рерна да се пече додека не добие убава боја.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: