Рецепти
Шкембе во рерна Ана Ѓорова

Шкембе со домати и пиперки печено во рерна

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шкембе(1.5 Килограм)

Зелена пиперка(1 Килограм)

Домат(500 Грама)

Магдонос(1 Китка)

Масло(2-3 Супени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Шкембето исчистете го и исечете го на покрупни парчиња. Ставете го во тенџере на оган да се вари.
  2. Во земјена тава со загреано масло на рингла пропржете ги исечканите пиперки, потоа додајте ги исечканите и излупени домати и пржете додека не испари и изврие водата.
  3. Потоа врз смесата ставете го свареното шкембе, ставете сол и бибер по вкус, исечкан магдонос.
  4. Во огноотпорниот сад налејте малку од течноста во која се вареше шкембето и потоа ставете го во рерна да се пече додека не добие убава боја.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: