Рецепти
Шницли со колбаси Ана Ѓорова

Одлична комбинација за вкусен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Говедско месо(или јунешка кртина 600 грама )

Чаден колбас(4 тенки )

Морков(1 )

Пашканат(1 корен )

Кромид(3 Главици)

Кисела павлака(200 Милилитри)

Брашно(1 Супена лажица)

Црвен пипер(1 Супена лажица)

Ким(1 Кафена лажица)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 120 минути

  1. Месото исечете го на 4 шницли и истолчете ги со чук.
  2. Шницлите зачинете ги со сол и бибер и врз секоја од нив ставете по еден колбас.
  3. Свиткајте ги краевите на шницлите кон внатрешноста, свиткајте ролати и зацврстете ги со чепкалки.
  4. Кромидот пропржете го на загреано масло во тава на оган.
  5. Морковот и коренот од целер исечкајте ги на парчиња и додајте ги во тавата со полуиспржениот кромид.
  6. Откако ќе омекнат, зачинете со ким, црвен пипер, сол и бибер.
  7. Во тавата додајте ги ролатите и 500 мл вода, па динстајте 90 минути на умерен оган. По потреба додавајте уште вода.
  8. Извадете ги ролатите од тавата и отстранете им ги чепкалките, па во истата тава ставете го брашното и пржете го на рингла мешајќи со лажица.
  9. Откако ќе се испржи брашното, во тавата додајте 200 мл вода и павлаката. Содржината во тавата измиксајте ја со блендер и варете додека сосот ја добие посакуваната густина.
  10. Сервирајте ги ролатите со сосот и со пире од компири.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: