Рецепти
Шницли со колбаси
Одлична комбинација за вкусен ручек
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Говедско месо(или јунешка кртина 600 грама )
Чаден колбас(4 тенки )
Морков(1 )
Пашканат(1 корен )
Кромид(3 Главици)
Кисела павлака(200 Милилитри)
Брашно(1 Супена лажица)
Црвен пипер(1 Супена лажица)
Ким(1 Кафена лажица)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 120 минути
- Месото исечете го на 4 шницли и истолчете ги со чук.
- Шницлите зачинете ги со сол и бибер и врз секоја од нив ставете по еден колбас.
- Свиткајте ги краевите на шницлите кон внатрешноста, свиткајте ролати и зацврстете ги со чепкалки.
- Кромидот пропржете го на загреано масло во тава на оган.
- Морковот и коренот од целер исечкајте ги на парчиња и додајте ги во тавата со полуиспржениот кромид.
- Откако ќе омекнат, зачинете со ким, црвен пипер, сол и бибер.
- Во тавата додајте ги ролатите и 500 мл вода, па динстајте 90 минути на умерен оган. По потреба додавајте уште вода.
- Извадете ги ролатите од тавата и отстранете им ги чепкалките, па во истата тава ставете го брашното и пржете го на рингла мешајќи со лажица.
- Откако ќе се испржи брашното, во тавата додајте 200 мл вода и павлаката. Содржината во тавата измиксајте ја со блендер и варете додека сосот ја добие посакуваната густина.
- Сервирајте ги ролатите со сосот и со пире од компири.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во