Рецепти
Штрудли со мармалад Ана Ристеска

Едноставни и превкусни штрудли кои можете да ги подготвите со каков било мармалад сакате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Путер(250 Грама)

Кајмак(250 Милилитри)

Шеќер(2 Кафени лажици)

Брашно(500-550 Грама)

Шеќер во прав

Ванилин шеќер(1 Пакување)

Мармалад од кајсии

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 9о минути

  1. Убаво замесете го тестото од сите состојки. Тестото не треба да се лепи. Поделете го на два дела и обликуватје го во топки. Замотајте го тестото во порѕирна фолија и оставете да отстои во фрижидер еден час.
  2. Првата топка сукајте ја со сукало. Не притискајте премногу. Тестото пресечете го на ленти и на самиот раб на секоја лента нанесете мармалад и смотајте ја лентата во ролат. Истата постапка повторете ја и со другото тесто.
  3. Добиените ролати ставете ги во тава за печење која е обложена со хартија за печење. Печете ги 20-25 минути на 180 степени.
  4. Печените штрудли ги поросуваме со шеќер во прав во кој сме измешале ванилин шеќер и ги послужуваме.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: