Рецепти
Штрудли со мармалад Ана Ристеска

Едноставни и превкусни штрудли кои можете да ги подготвите со каков било мармалад сакате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Путер(250 Грама)

Кајмак(250 Милилитри)

Шеќер(2 Кафени лажици)

Брашно(500-550 Грама)

Шеќер во прав

Ванилин шеќер(1 Пакување)

Мармалад од кајсии

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 9о минути

  1. Убаво замесете го тестото од сите состојки. Тестото не треба да се лепи. Поделете го на два дела и обликуватје го во топки. Замотајте го тестото во порѕирна фолија и оставете да отстои во фрижидер еден час.
  2. Првата топка сукајте ја со сукало. Не притискајте премногу. Тестото пресечете го на ленти и на самиот раб на секоја лента нанесете мармалад и смотајте ја лентата во ролат. Истата постапка повторете ја и со другото тесто.
  3. Добиените ролати ставете ги во тава за печење која е обложена со хартија за печење. Печете ги 20-25 минути на 180 степени.
  4. Печените штрудли ги поросуваме со шеќер во прав во кој сме измешале ванилин шеќер и ги послужуваме.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: