Рецепти
Штрудли со мармалад
Едноставни и превкусни штрудли кои можете да ги подготвите со каков било мармалад сакате
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Путер(250 Грама)
Кајмак(250 Милилитри)
Шеќер(2 Кафени лажици)
Брашно(500-550 Грама)
Ванилин шеќер(1 Пакување)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 9о минути
- Убаво замесете го тестото од сите состојки. Тестото не треба да се лепи. Поделете го на два дела и обликуватје го во топки. Замотајте го тестото во порѕирна фолија и оставете да отстои во фрижидер еден час.
- Првата топка сукајте ја со сукало. Не притискајте премногу. Тестото пресечете го на ленти и на самиот раб на секоја лента нанесете мармалад и смотајте ја лентата во ролат. Истата постапка повторете ја и со другото тесто.
- Добиените ролати ставете ги во тава за печење која е обложена со хартија за печење. Печете ги 20-25 минути на 180 степени.
- Печените штрудли ги поросуваме со шеќер во прав во кој сме измешале ванилин шеќер и ги послужуваме.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во