Рецепти
Штрудли со мармалад Ана Ристеска

Едноставни и превкусни штрудли кои можете да ги подготвите со каков било мармалад сакате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Путер(250 Грама)

Кајмак(250 Милилитри)

Шеќер(2 Кафени лажици)

Брашно(500-550 Грама)

Шеќер во прав

Ванилин шеќер(1 Пакување)

Мармалад од кајсии

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 9о минути

  1. Убаво замесете го тестото од сите состојки. Тестото не треба да се лепи. Поделете го на два дела и обликуватје го во топки. Замотајте го тестото во порѕирна фолија и оставете да отстои во фрижидер еден час.
  2. Првата топка сукајте ја со сукало. Не притискајте премногу. Тестото пресечете го на ленти и на самиот раб на секоја лента нанесете мармалад и смотајте ја лентата во ролат. Истата постапка повторете ја и со другото тесто.
  3. Добиените ролати ставете ги во тава за печење која е обложена со хартија за печење. Печете ги 20-25 минути на 180 степени.
  4. Печените штрудли ги поросуваме со шеќер во прав во кој сме измешале ванилин шеќер и ги послужуваме.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: