Рецепти
Сирови чоколадни бомбици
Протеинска, веганска и безглутенска ужинка или десерт
ТИП НА РЕЦЕПТ
УжинаТИП НА КУЈНА
Здрава хранаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
12 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Урми без семки(100 Грама)
Ореви(240 Грама)
Какао(40 Грама)
Морска сол(1/4 Кафена лажица)
Путер од кикирики-органски(50 Грама)
Кокосово масло(1 Супена лажица)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути
- Урмите без семки сомелете ги во блендер, потоа постепено додавајте ги оревите, какаото и малку сол и блендирајте додека добиете хомогена смеса. Не блендирајте предолго, доволно е колку смесата да се соедини.
- Потоа додајте го кокосовото масло и путерот од бадеми (може и путер од кикирики), па повторно измешајте. Ако смесата е многу леплива, додајте уште какао.
- Смесата ставете ја 10 минути во фрижидер, а потоа формирајте бомбици и извалкајте ги во мелени ореви, какао или во чоколадни трошки – или комбинација од трите.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во