Рецепти
Сирови чоколадни бомбици Ана Ѓорова

Протеинска, веганска и безглутенска ужинка или десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Урми без семки(100 Грама)

Ореви(240 Грама)

Какао(40 Грама)

Морска сол(1/4 Кафена лажица)

Путер од кикирики-органски(50 Грама)

Кокосово масло(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Урмите без семки сомелете ги во блендер, потоа постепено додавајте ги оревите, какаото и малку сол и блендирајте додека добиете хомогена смеса. Не блендирајте предолго, доволно е колку смесата да се соедини.
  2. Потоа додајте го кокосовото масло и путерот од бадеми (може и путер од кикирики), па повторно измешајте. Ако смесата е многу леплива, додајте уште какао.
  3. Смесата ставете ја 10 минути во фрижидер, а потоа формирајте бомбици и извалкајте ги во мелени ореви, какао или во чоколадни трошки – или комбинација од трите.
Јафа бомбици
Банана лепче
Банана залчиња
Ванила бомбици
Шеќерни прженки
Овесни барови со јаворов сируп
Суви колачи со лешници
Енергетски залчиња од тиква
Лепчиња со лук и магдонос
Чоколадни бомбици со авокадо
Здрав џем од ѓумбир
Шеќерни јаболки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Сир тостерки
Мини переци
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки
Цимет ролнички со бадеми
Овесни колачиња со цимет и мед
Крекери со сирење и ким
Овесни бомбици со јатки
Домашен крем од кикирики
Паштета од хељда
Бајадера од урми и кикирики
Кралска паштета
Прелив од боровинки
Непечени чоколадни коцки со суво овошје
Пире од карфиол
Бомбици со индиски ореви
Тахини (сос од сусам)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: