Рецепти
Сирови чоколадни бомбици Ана Ѓорова

Протеинска, веганска и безглутенска ужинка или десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Урми без семки(100 Грама)

Ореви(240 Грама)

Какао(40 Грама)

Морска сол(1/4 Кафена лажица)

Путер од кикирики-органски(50 Грама)

Кокосово масло(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Урмите без семки сомелете ги во блендер, потоа постепено додавајте ги оревите, какаото и малку сол и блендирајте додека добиете хомогена смеса. Не блендирајте предолго, доволно е колку смесата да се соедини.
  2. Потоа додајте го кокосовото масло и путерот од бадеми (може и путер од кикирики), па повторно измешајте. Ако смесата е многу леплива, додајте уште какао.
  3. Смесата ставете ја 10 минути во фрижидер, а потоа формирајте бомбици и извалкајте ги во мелени ореви, какао или во чоколадни трошки – или комбинација од трите.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: