Рецепти
Сицилијанска лимонада Ана Ристеска

Ладен освежителен италијански пијалак од лимон

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шеќер(350 Грама)

Вода(8 Децилитри)

Свеж сок од лимон(4 Децилитри)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 190 минути

  1. Сипете ја водата во еден сад и загрејте ја, но не да зоврие.
  2. Додајте го шеќерот и мешајте го се додека не се растопи.
  3. Оставете го да врие на умерен оган 5 минути, па оставете го да се олади.
  4. Тргнете го сирупот од оган, додајте го исфилтрираниот сок од лимон, па смесата префрлете ја во метален сад и оставете ја да се олади.
  5. Садот ставете го во фрижидер 3 часа, мешајќи го сокот секои 25 минути. Сервирајте го во чаши.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: