Рецепти
Слатко од сливи Ана Ристеска

Македонски специјалитет

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Слива(1 Килограм)

Шеќер(1.5 Килограм)

Вода(8 Децилитри)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 250 минути

  1. Извадете ги семките на сливите.
  2. Направете сируп од шеќер со вода. Шеќерот мора целосно да се стопи.
  3. Од кога ќе го направите сирупот, сипете го врз сливите. После 3-4 часа одвојте го сирупот од сливите и повторно загрејте го дур да почне да врие. Повторно сипете го врз сливите и оставете го да отстои 3-4 часа. Потоа повторете ја постапката уште еднаш и оставете да отстои врз сливите преку ноќ.
  4. Утредента повторно повторете ја постапката, но ставете ги и сливите да се готват со сирупот така што ќе биде многу тешко да се одвојат.
  5. Распоредете го слаткото во тегли и добро затворете ги.
Весела торта
Пача
Посна сарма со праз и шампињони
Највкусни крофни
Свинско со пиво и со рузмарин
Печен ролат од свинско каре
Кростата со рикота и чоколадо
Мешана тава со месо и печурки
Свинско печено во маринада
Јунешки гулаш во црвено вино
Суви смокви
Карамелизирани смокви
Пијана скуша
Ребра со виски сос
Летен ѓувеч
Торта од лимон и боровници
Мини чизкејк со јогурт
Пилешки ражничи на хавајски начин
Полнети погачки со виршли
Леден чај
Тава со модри патлиџани
Ролат погача
Лиснати погачки
Грне од месо и зеленчук
Полнето пиле
Ребра во сос од виски
Полнето пиле со ориз
Тава зајачко со зеленчук
Билјаши
Ролат штрудли со афион

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: