Рецепти
Сливи во вино Ана Ристеска

Домашно вино со сливи по рецептот на баба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Слива(1 Килограм)

Бело вино(3 Децилитри)

Шеќер(200 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 5 часа

  1. Сливите избодете ги со чечкалица и ставете ги во тегла. Прелијте ги со вино и шеќер и оставете ги да стојат на ладно место неколку часа.
  2. Исцедете ги сливите и ставете ги во рерна загреана на 130 степени околу 15 минути.
  3. Исцедената течност ставете ја да врие неколку минути, па со добиениот сируп прелијте ги сливите и оставете да се лади.
  4. Кога добро ќе се олади, затворете ги теглите убаво и чувајте го виното на суво и темно место месец дена пред употреба.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: