Рецепти
Соја коцки со сенф и печурки Ана Ѓорова

Брз и вкусен вегетаријански оброк

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Соја коцки(1 Пакување)

Маринирани шампињони(1 тегла )

Сенф(4-5 Супени лажици)

Масло(3-4 Супени лажици)

Сол(1/2 Кафена лажица)

Бибер

Вегета(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Во едно тенџере се става вода со една лажица вегета да зоврие. Во зовриената вода се ставаат соја коцките и се варат 20 минути. Се цедат убаво од водата и топли се сечкаат на многу ситни коцкички.
  2. Во тава за пржење се става масло да се загрее, се додаваат исечканите соја коцкички и сечканите печурки и се пржат 10-тина минути. Се посолуваат.
  3. Тавата се трга од ринглата и во испржената смеса се додаваат 4-5 лажици сенф (или по вкус), убаво се меша и се сервира.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: