Рецепти
Солена торта од палачинки Ана Ѓорова

Интересно предјадење од палачинки со павлака, печеница и кашкавал

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Во сад се матат со миксер 4 јајца, лажичка шеќер, киселата вода, млекото, маслото и малку сол.
  2. Откако ќе се изматат, се додава брашно, лажица по лажица, и се мати смесата додека да се добие потечна каша.
  3. Потоа од смесата се пржат палачинки на вообичаен начин.
  4. Откако ќе се испржат палачинките, најпрвин се редат две палачинки во тепсија.
  5. Се премачкуваат со мајонез и се ставаат уште две палачинки, па се реди печеницата.
  6. Потоа се ставаат уште две палачинки, па се мачкаат со мајонез, се ставаат уште две и тогаш се става кашкавал.
  7. На крај се ставаат киселите краставички, одозгора се премачкуваат сите палачинки со павлака, па се декорираат по желба со кашкавал или кисели краставички.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: