Рецепти
Солена торта од палачинки Ана Ѓорова

Интересно предјадење од палачинки со павлака, печеница и кашкавал

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Во сад се матат со миксер 4 јајца, лажичка шеќер, киселата вода, млекото, маслото и малку сол.
  2. Откако ќе се изматат, се додава брашно, лажица по лажица, и се мати смесата додека да се добие потечна каша.
  3. Потоа од смесата се пржат палачинки на вообичаен начин.
  4. Откако ќе се испржат палачинките, најпрвин се редат две палачинки во тепсија.
  5. Се премачкуваат со мајонез и се ставаат уште две палачинки, па се реди печеницата.
  6. Потоа се ставаат уште две палачинки, па се мачкаат со мајонез, се ставаат уште две и тогаш се става кашкавал.
  7. На крај се ставаат киселите краставички, одозгора се премачкуваат сите палачинки со павлака, па се декорираат по желба со кашкавал или кисели краставички.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: