Рецепти
Солена торта од тиквички Ана Ѓорова

Одлична и лесна идеја за ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиквичка(600 Грама)

Брашно(250 Грама)

Вода(130 Грама)

Бел дестилиран оцет(15 Грама)

Сол(1 Кафена лажица)

Сушен темјан(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

Црвен кромид(2 Главици)

Јајце(4 )

Маслиново масло(50 Грама)

Кашкавал(120 Грама)

Пршута(160 Грама)

Рендан пармезан(50 Грама)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт потребни се помалку од 45 минути

  1. Започнете со подготовка на тестото. Ставете го брашното во сад и додајте го сушениот темјан, солта, биберот и белиот оцет. Започнете да ја мешате смесата и постепено додавајте ја водата и маслото и замесете тесто. Завиткајте го во фолија и оставете да отстои 30-40 минути надвор од фрижидер.
  2. Во меѓувреме подгответе го филот. Исечкајте ја пршутата на ситни коцки, исечете ги тиквичките на тенки кругови, па пропржете ги во загреано масло околу 10тина минути. Оставете да се олади 5-10 минути.
  3. Расукајте го тестото и ставете го во сад за печење намачкан со масло.
  4. Во друг сад, изматете ги јајцата со маталка и додајте го ренданиот пармезан.
  5. Исечкајте го кашкавалот на ситни коцки.
  6. Во садот за печење, додајте ја смесата со тиквичките, потоа додајте ги јајцата, и на крај коцките кашкавал. Печете во загреана рерна на 200°C околу 30-35 минути.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: