Рецепти
Суфле со кашкавал Ана Ристеска

Француски специјалитет со кашкавал кој можете да го послужите со бело вино или шампањ

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Путер(6 Супени лажици)

Брашно(6 Супени лажици)

Млеко(2 Чаши)

Сол(1/2 Кафена лажица)

Бибер(1/2 Кафена лажица)

Јајце(5 )

Гауда кашкавал(рендан 2 1/3 Чаши)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Загрејте ја рерната на 200 степени.
  2. Во тенџере на средна температура стопете го путерот, додајте го брашното и гответе 1 минута. Додавајте по 2 супени лажици млеко од време на време со постојано мешање. На почетокот смесата ќе биде многу густа, но како додавате течност така ќе се разредува. Кога ќе ја добиете саканата густина тргнете го сосот од оган и зачинете го со сол и бибер.
  3. Додајте ги јајцата и кашкавалот во сосот и убаво промешајте.
  4. Сипете ја смесата во подмачкана керамичка тава за печење и печење го суфлето 30-40 минути.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: