Рецепти
Суфле со кашкавал Ана Ристеска

Француски специјалитет со кашкавал кој можете да го послужите со бело вино или шампањ

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Путер(6 Супени лажици)

Брашно(6 Супени лажици)

Млеко(2 Чаши)

Сол(1/2 Кафена лажица)

Бибер(1/2 Кафена лажица)

Јајце(5 )

Гауда кашкавал(рендан 2 1/3 Чаши)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Загрејте ја рерната на 200 степени.
  2. Во тенџере на средна температура стопете го путерот, додајте го брашното и гответе 1 минута. Додавајте по 2 супени лажици млеко од време на време со постојано мешање. На почетокот смесата ќе биде многу густа, но како додавате течност така ќе се разредува. Кога ќе ја добиете саканата густина тргнете го сосот од оган и зачинете го со сол и бибер.
  3. Додајте ги јајцата и кашкавалот во сосот и убаво промешајте.
  4. Сипете ја смесата во подмачкана керамичка тава за печење и печење го суфлето 30-40 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: