Рецепти
Суфле со кашкавал Ана Ристеска

Француски специјалитет со кашкавал кој можете да го послужите со бело вино или шампањ

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Путер(6 Супени лажици)

Брашно(6 Супени лажици)

Млеко(2 Чаши)

Сол(1/2 Кафена лажица)

Бибер(1/2 Кафена лажица)

Јајце(5 )

Гауда кашкавал(рендан 2 1/3 Чаши)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Загрејте ја рерната на 200 степени.
  2. Во тенџере на средна температура стопете го путерот, додајте го брашното и гответе 1 минута. Додавајте по 2 супени лажици млеко од време на време со постојано мешање. На почетокот смесата ќе биде многу густа, но како додавате течност така ќе се разредува. Кога ќе ја добиете саканата густина тргнете го сосот од оган и зачинете го со сол и бибер.
  3. Додајте ги јајцата и кашкавалот во сосот и убаво промешајте.
  4. Сипете ја смесата во подмачкана керамичка тава за печење и печење го суфлето 30-40 минути.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: