Рецепти
Супа од леќа и домати Ана Ѓорова

Лесна зеленчукова супа што е одличен летен оброк

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леќа(200 Грама)

Домат(400 Грама)

Путер

Ловоров лист(2 )

Суво оригано(1 Кафена лажица)

Бибер

Кромид(1 Главица)

Рендан морков(2 )

Доматно пире(2 Супени лажици)

Јогурт(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Леќата измијте ја и ставете ја во поголемо тенџере со ситно сечканиот кромид, ренданите моркови, путерот и ловоровите листови.
  2. Прелијте ги со вода, оставете ја да зоврие, па поклопете го тенџерето и сето тоа варете го на тивок оган 25 минути.
  3. Додајте ги и излупениот домат исечкан на коцкички, пирето од домати и ориганото.
  4. Варете го тоа уште 15 минути додека леќата не омекне и се свари.
  5. Зачинете со бибер, па супата измиксирајте ја со рачен мискер или во блендер.
  6. Повторно вратете ја на оган така измиксирана, варете уште 1 минута и на крај додајте го јогуртот.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: