Рецепти
Супа од леќа и домати Ана Ѓорова

Лесна зеленчукова супа што е одличен летен оброк

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леќа(200 Грама)

Домат(400 Грама)

Путер

Ловоров лист(2 )

Суво оригано(1 Кафена лажица)

Бибер

Кромид(1 Главица)

Рендан морков(2 )

Доматно пире(2 Супени лажици)

Јогурт(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Леќата измијте ја и ставете ја во поголемо тенџере со ситно сечканиот кромид, ренданите моркови, путерот и ловоровите листови.
  2. Прелијте ги со вода, оставете ја да зоврие, па поклопете го тенџерето и сето тоа варете го на тивок оган 25 минути.
  3. Додајте ги и излупениот домат исечкан на коцкички, пирето од домати и ориганото.
  4. Варете го тоа уште 15 минути додека леќата не омекне и се свари.
  5. Зачинете со бибер, па супата измиксирајте ја со рачен мискер или во блендер.
  6. Повторно вратете ја на оган така измиксирана, варете уште 1 минута и на крај додајте го јогуртот.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: