Рецепти
Супа од ослиќ Ана Ѓорова

Одлично и вкусно предјадење од риба со зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ослиќ(3 Парчиња)

Компир(1 поголем или 2 помали )

Морков(4-5 )

Кромид(1 Главица)

Лук(2 Чешниња)

Коцка за супа-пилешка(1 )

Бибер(1 Кафена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

Свеж магдонос(1 Китка)

Фиде

Балсамико оцет

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Парчињата ослиќ се чистат и мијат и се ставаат цели на оган во тенџере со незовриена вода. Водата во тенџерето е повеќе од половина.
  2. Во тенџерето се ставаат сечкани компири, моркови, кромид, половина чешне лук, коцка за супа, бибер, вегета и сол. Супата се остава да се вари 45-60 минути на умерена температура.
  3. Потоа се трга од оган, рибата се вади од водата и ѝ се вади коската од средината.
  4. Во тенџерето се додава цела китка сечкан магдонос и половина исечкано чешне лук.
  5. Со рачен блендер или миксер се микса целата супа додека сите зеленчуци и рибата не се сомелат, а откако ќе се направи малку кашеста смеса, се додава фиде и супата се враќа да се вари уште 10-тина минути.
  6. Во меѓувреме во друг сад се мешаат исечкан магдонос, згмечено и исечкано чешне лук и балсамико оцет, се промешува и се додава како сос по желба во готовата супа.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: