Рецепти
Свежи полнети пиперки
Одлични за мезе и ордевери
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
12 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути
- Во длабок сад го гмечиме сирењето, но може тоа да биде и рендано. Потоа во истиот сад ги гмечиме и зденките.
- Колбасите прво ги сечеме на половинки, па на четвртинки, а може и на поситни парчиња. Ги додаваме во садот со сирењето.
- Го додаваме и ситно исечканиот лук, посолуваме и додаваме бибер. Целата смеса ја мешаме за да се изедначи.
- На пиперките им ги отстрануваме рачките и семките. Ги полниме со смесата од садот. Филот треба добро да се набие за да не остане празно место во пиперката.
- Наполнетите пиперки ги ставаме во фрижидер за да се стегне филот во нив.
- Сервирање: пиперките ги сечкаме на кругови. Ги сервираме во рамен сад и по желба ги украсуваме. Може да се сервираат врз сечкани домати на кругови, маслинки или со варени јајца
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во