Рецепти
Свежи полнети пиперки Ана Ѓорова

Одлични за мезе и ордевери

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Во длабок сад го гмечиме сирењето, но може тоа да биде и рендано. Потоа во истиот сад ги гмечиме и зденките.
  2. Колбасите прво ги сечеме на половинки, па на четвртинки, а може и на поситни парчиња. Ги додаваме во садот со сирењето.
  3. Го додаваме и ситно исечканиот лук, посолуваме и додаваме бибер. Целата смеса ја мешаме за да се изедначи.
  4. На пиперките им ги отстрануваме рачките и семките. Ги полниме со смесата од садот. Филот треба добро да се набие за да не остане празно место во пиперката.
  5. Наполнетите пиперки ги ставаме во фрижидер за да се стегне филот во нив.
  6. Сервирање: пиперките ги сечкаме на кругови. Ги сервираме во рамен сад и по желба ги украсуваме. Може да се сервираат врз сечкани домати на кругови, маслинки или со варени јајца
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: