Рецепти
Свежи полнети пиперки Ана Ѓорова

Одлични за мезе и ордевери

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Во длабок сад го гмечиме сирењето, но може тоа да биде и рендано. Потоа во истиот сад ги гмечиме и зденките.
  2. Колбасите прво ги сечеме на половинки, па на четвртинки, а може и на поситни парчиња. Ги додаваме во садот со сирењето.
  3. Го додаваме и ситно исечканиот лук, посолуваме и додаваме бибер. Целата смеса ја мешаме за да се изедначи.
  4. На пиперките им ги отстрануваме рачките и семките. Ги полниме со смесата од садот. Филот треба добро да се набие за да не остане празно место во пиперката.
  5. Наполнетите пиперки ги ставаме во фрижидер за да се стегне филот во нив.
  6. Сервирање: пиперките ги сечкаме на кругови. Ги сервираме во рамен сад и по желба ги украсуваме. Може да се сервираат врз сечкани домати на кругови, маслинки или со варени јајца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: