Рецепти
Свинска пача Ана Ѓорова

Балканско предјадење што совршено оди со чашка домашна ракија

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свински нозе(1 Килограм)

Вода(3 Литри)

Морков(2 )

Магдонос(1 Китка)

Лук(4-5 Чешниња)

Целер(1 )

Кромид(1 Главица)

Сол

Бибер

Ловоров лист

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 5 часа

  1. Свинските нозе заедно со коските измијте ги во неколку води. Ставете ги во голем лонец да се варат, а кога водата ќе зоврие додајте сол.
  2. По 1/2 час варење, додајте ги другите зачини, исечканиот морков, 3-4 чешниња лук, исечканиот целер и магдонос.
  3. Варете 4 до 5 часа, додека месото не биде целосно меко. Проверете дали е готово и со помош на вилушката боцнете го месото – ако самото се дели од коската значи дека е готово.
  4. Чорбата процедете ја и претурете ја во чинија, месото одделете го од коската и исечкајте го на ситно, наредете го во процедената супа, додајте 1 чешне истолчен лук, сол и бибер и оставете ја пачата на ладно место за да се желира.
  5. Исечете на коцки и послужете.
Весела торта
Пача
Посна сарма со праз и шампињони
Највкусни крофни
Свинско со пиво и со рузмарин
Печен ролат од свинско каре
Кростата со рикота и чоколадо
Мешана тава со месо и печурки
Свинско печено во маринада
Јунешки гулаш во црвено вино
Суви смокви
Карамелизирани смокви
Пијана скуша
Ребра со виски сос
Летен ѓувеч
Торта од лимон и боровници
Мини чизкејк со јогурт
Пилешки ражничи на хавајски начин
Полнети погачки со виршли
Леден чај
Тава со модри патлиџани
Ролат погача
Лиснати погачки
Грне од месо и зеленчук
Полнето пиле
Ребра во сос од виски
Полнето пиле со ориз
Тава зајачко со зеленчук
Билјаши
Ролат штрудли со афион

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: