Рецепти
Свинска пача Ана Ѓорова

Балканско предјадење што совршено оди со чашка домашна ракија

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свински нозе(1 Килограм)

Вода(3 Литри)

Морков(2 )

Магдонос(1 Китка)

Лук(4-5 Чешниња)

Целер(1 )

Кромид(1 Главица)

Сол

Бибер

Ловоров лист

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 5 часа

  1. Свинските нозе заедно со коските измијте ги во неколку води. Ставете ги во голем лонец да се варат, а кога водата ќе зоврие додајте сол.
  2. По 1/2 час варење, додајте ги другите зачини, исечканиот морков, 3-4 чешниња лук, исечканиот целер и магдонос.
  3. Варете 4 до 5 часа, додека месото не биде целосно меко. Проверете дали е готово и со помош на вилушката боцнете го месото – ако самото се дели од коската значи дека е готово.
  4. Чорбата процедете ја и претурете ја во чинија, месото одделете го од коската и исечкајте го на ситно, наредете го во процедената супа, додајте 1 чешне истолчен лук, сол и бибер и оставете ја пачата на ладно место за да се желира.
  5. Исечете на коцки и послужете.
Посни колачи со локум
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пита со карамелизирана тиква
Евтин колач со јаболко (посно)
Колач со круши и бадеми
Цимет ѕвездички
Интегрален колач од јаболки
Торта фантазија
Ролат со кокос
Расолница
Куглов со ореви и чоколадо
Чоколадни кроасани
Рум касато
Торта со цели печени јаболки
Посен колач со јаболко и банана
Кокос коцки
Колач со јаболко
Колач со три слоја
Бели колачиња (посно)
Урма торта со ореви
Посен куглов со суво овошје
Таан баклава
Печени пирошки
Колач со јаболки и ореви
Англиска пита со бадеми
Вештерски прсти
Чоколадна парфе торта со ореви

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: