Рецепти
Свински гулаш со наут
Одличен рецепт за ручек кој сигурно ќе ви се допадне
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Свинско месо(исечкано 800 Грама)
Свинско мелено месо(200 Грама)
Кромид(2 Главици)
Зелена пиперка(1 )
Јајце(1 )
Домат(сечкан 400 Грама)
Наут(мала конзерва )
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 70 минути
- Сечканиот кромид се динста во врело масло, се додава сечканата пиперка, па кога ќе омекне, се додава сечканото свинско месо и малку црвен сладок пипер.
- Кога ќе се издинста месото, се додава вода да го прекрие, па кога ќе омекне, се додаваат сечканиот домат и зачините и се вари.
- Во меленото месо се додава јајцето, малку слатка павлака, мешавината од зачини, сол, бибер и малку лебни ронки. Добро се меси, па се обликуваат топчиња, кои од сите страни се пржат во тава со врело масло.
- Се процедува наутот, се мие и со топчињата од месо се додава во гулашот. Се наросува со сечкан магдонос.
- Се вари уште 20-30 минути и се зачинува по желба.
- За прилог: оризот се динста во масло со долевање вода или бујон. Се зачинува со мешавина од зачини, сол и бибер, па кога ќе омекне, се послужува со приготвениот гулаш.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во