Рецепти
Полски ќофтиња во сос од печурки Ана Ристеска

Вкусни полски ќофтиња во сос од печурки и павлака

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Во меленото месо се ства сецкан и испржен кромид, јајце, 1 лажица магдонос и 2 лажици презла.
  2. Се додава сол и бибер.
  3. Се меша убаво со дрвена лажица.
  4. Се формираат со топчиња со влажна рака.
  5. Ќофтињата се валкаат во презла.
  6. Се пржат во маст или зејтин.
  7. Испржените ќофтиња ги тргаме на страна.
  8. Во истата маст ги пржиме печурките.
  9. Потоа се поливаат со малку супа од коцка и вода и се динста уште 10 минути.
  10. Во испржените печурки се додава павлака, сол и бибер.
  11. Се посипува со магданос.
  12. Се служи со салата од цвекло и кисели краставички.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: