Рецепти
Свински медалјони со шампињони и спанаќ Ана Ѓорова

Специјалитет од свинско месо со зеленчук и тестенини

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Спанаќ(750 Грама)

Кромид(1 Главица)

Свежи шампињони(200 Грама)

Макарони(350 Грама)

Сол

Бибер

Свинско филе(400 Грама)

Бистра зеленчукова супа(400 Милилитри)

Маргарин(2 Супени лажици)

Брашно(1 Супена лажица)

Свеж сок од лимон(1 Супена лажица)

Морско оревче

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Употребете замрзнат спанаќ и оставете го да се одмрзне.
  2. Во меѓувреме излупете го кромидот и ситно исечкајте го, а шампињоните исчистете ги и исечете ги на тенки листови.
  3. Тестенините сварете ги во посолена вода.
  4. Месото исечете го на медалјони. Зачинете го со пипер.
  5. Загрејте маргарин во тава и пржете го месото, 2-3 минути од секоја страна. Извадете го и оставете го на топло место.
  6. На маснотијата пропржете го кромидот, па кога ќе омекне додајте ги печурките и пржете ги.
  7. Додајте го и спанаќот, посипете го со брашното и кратко пржете. Прелијте го со супата и оставете го да се вари кратко време. Зачинете со морско оревче, лимонов сок, бибер и сол.
  8. Потоа шампињоните и панаќот сервирајте ги врз тестенините, заедно со месото.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: