Рецепти
Свински медалјони со шампињони и спанаќ Ана Ѓорова

Специјалитет од свинско месо со зеленчук и тестенини

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Спанаќ(750 Грама)

Кромид(1 Главица)

Свежи шампињони(200 Грама)

Макарони(350 Грама)

Сол

Бибер

Свинско филе(400 Грама)

Бистра зеленчукова супа(400 Милилитри)

Маргарин(2 Супени лажици)

Брашно(1 Супена лажица)

Свеж сок од лимон(1 Супена лажица)

Морско оревче

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Употребете замрзнат спанаќ и оставете го да се одмрзне.
  2. Во меѓувреме излупете го кромидот и ситно исечкајте го, а шампињоните исчистете ги и исечете ги на тенки листови.
  3. Тестенините сварете ги во посолена вода.
  4. Месото исечете го на медалјони. Зачинете го со пипер.
  5. Загрејте маргарин во тава и пржете го месото, 2-3 минути од секоја страна. Извадете го и оставете го на топло место.
  6. На маснотијата пропржете го кромидот, па кога ќе омекне додајте ги печурките и пржете ги.
  7. Додајте го и спанаќот, посипете го со брашното и кратко пржете. Прелијте го со супата и оставете го да се вари кратко време. Зачинете со морско оревче, лимонов сок, бибер и сол.
  8. Потоа шампињоните и панаќот сервирајте ги врз тестенините, заедно со месото.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: