Рецепти
Свинско филе во крем сос Ана Ѓорова

Гурмански ручек од свинско филе во крем сос од мајчина душичка

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско филе(1 Килограм)

Црвен пипер(2 Кафени лажици)

Путер(1 Супена лажица)

Кромид(1 Главица)

Лук(3 Чешниња)

Сечкан магдонос(2 Супени лажици)

Презла(40 Грама)

Слатка павлака(250 Милилитри)

Коцка за супа-бујон(125 Милилитри)

Балсамико оцет(75 Милилитри)

Брашно(1 Супена лажица)

Кафеав шеќер(2 Супени лажици)

Мајчина душичка(2-3 Гранчиња)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Во блендер ставете го кромидот, магдоносот и лукот и добро измелете ја смесата.
  2. Во мало тавче загрејте го путерот, а потоа додајте ја смесата со кромид да се запржи 3 минути. Оставете ја малку да се олади.
  3. Додајте ги презлите и мелениот пипер. Убаво обложете го филето со добиената смеса, па ставете го да се пече во загреана рерна 1 час.
  4. Во помало тенџере измешајте ја павлаката за готвење, супата (може телешка од коцка), оцетот, шеќерот, брашното и мајчината душица. Ставете го на умерен огани почекајте да зоврие со повремено мешање. Намалете го огнот и варете уште 10 минути.
  5. Отстранете ги гранчињата мајчина душичка од сосот, сипете од него во чинијата за сервирање и одозгора поставете ги парчињата свинско филе.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: