Рецепти
Свинско филе во крем сос Ана Ѓорова

Гурмански ручек од свинско филе во крем сос од мајчина душичка

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско филе(1 Килограм)

Црвен пипер(2 Кафени лажици)

Путер(1 Супена лажица)

Кромид(1 Главица)

Лук(3 Чешниња)

Сечкан магдонос(2 Супени лажици)

Презла(40 Грама)

Слатка павлака(250 Милилитри)

Коцка за супа-бујон(125 Милилитри)

Балсамико оцет(75 Милилитри)

Брашно(1 Супена лажица)

Кафеав шеќер(2 Супени лажици)

Мајчина душичка(2-3 Гранчиња)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Во блендер ставете го кромидот, магдоносот и лукот и добро измелете ја смесата.
  2. Во мало тавче загрејте го путерот, а потоа додајте ја смесата со кромид да се запржи 3 минути. Оставете ја малку да се олади.
  3. Додајте ги презлите и мелениот пипер. Убаво обложете го филето со добиената смеса, па ставете го да се пече во загреана рерна 1 час.
  4. Во помало тенџере измешајте ја павлаката за готвење, супата (може телешка од коцка), оцетот, шеќерот, брашното и мајчината душица. Ставете го на умерен огани почекајте да зоврие со повремено мешање. Намалете го огнот и варете уште 10 минути.
  5. Отстранете ги гранчињата мајчина душичка од сосот, сипете од него во чинијата за сервирање и одозгора поставете ги парчињата свинско филе.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: