Рецепти
Свинско каре во вино Ана Ѓорова

Македонски специјалитет кој одлично оди во комбинација со печени тиквички

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско каре(1 Килограм)

Свинска маст(2 Кафени лажици)

Кромид(1 Главица)

Морков(1 )

Свеж магдонос(2 Кафени лажици)

Бибер(1 Прстофат)

Сол(2 Кафени лажици)

Бело вино(150 Милилитри)

Павлака(50 Грама)

Целер(1 )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 70 минути

  1. Свинското каре се сече на парчиња, се мие, се суши, се посолува и се толчи.
  2. Во тава се става маст, па кога ќе се стопи се додава ситно сечкан кромид, морков, магдонос, целер, неколку зрна бибер и сето ова се промешува и се пржи.
  3. Во овој зеленчук се додаваат парчињата свинско каре и се динста сè додека убаво не омекне.
  4. Додека се динста месото се полева со бело вино.
  5. Кога ќе биде готово месото се реди на чинија за сервирање, а зеленчукот се пасира се додава малку павлака и бело вино се проварува и се посипува врз карето.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: