Рецепти
Свинско каре во вино Ана Ѓорова

Македонски специјалитет кој одлично оди во комбинација со печени тиквички

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско каре(1 Килограм)

Свинска маст(2 Кафени лажици)

Кромид(1 Главица)

Морков(1 )

Свеж магдонос(2 Кафени лажици)

Бибер(1 Прстофат)

Сол(2 Кафени лажици)

Бело вино(150 Милилитри)

Павлака(50 Грама)

Целер(1 )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 70 минути

  1. Свинското каре се сече на парчиња, се мие, се суши, се посолува и се толчи.
  2. Во тава се става маст, па кога ќе се стопи се додава ситно сечкан кромид, морков, магдонос, целер, неколку зрна бибер и сето ова се промешува и се пржи.
  3. Во овој зеленчук се додаваат парчињата свинско каре и се динста сè додека убаво не омекне.
  4. Додека се динста месото се полева со бело вино.
  5. Кога ќе биде готово месото се реди на чинија за сервирање, а зеленчукот се пасира се додава малку павлака и бело вино се проварува и се посипува врз карето.
Баклава со јаболки
Лут зелник
Расолница
Колач со рогач
Лепчиња со лук и магдонос
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Мариниран ослиќ (посно)
Салата со компири и туна
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Салата со урда и праз
Тава со карфиол и месо
Таан баклава
Печен ролат од свинско каре
Чорба од крап
Јагнешка чорба
Боранија со пилешко месо
Чорба од грав и чадена сланина
Крем бомбици
Гужвана баклава
Крем салата од пиперки и модри патлиџани
Зимница од везени пиперки
Јагнешко со бамји
Свечена слоевита салата
Шербет пита со јаболки
Бајадера со костени
Пита со фил од компир (посно)
Тава ориз на кочански начин
Телешка чорба

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: