Рецепти
Свинско месо со бел сос
Лесен ручек од свинско месо во вкусен сос кој ви предлагаме да го послужите со свежа салата
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
2 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Свинско месо(500 Грама)
Морков(300 Грама)
Брашно(2 Супени лажици)
Путер(2 Супени лажици)
Вегета(1 Кафена лажица)
Кари во прав(1 Кафена лажица)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути
- Свинското месо го ставаме да се вари. Потоа го сечеме на парчиња. Парчињата свинско месо ги премачкуваме со мешан зачин и со кари. Во огноотпорен сад го ставаме исечканиот морков, па потоа и исечканите парчиња свинско месо, додаваме и 200 мл вода и малку масло, па во садот го ставаме во загреана рерна да се пече 20 минути.
- Путерот го растопуваме, потоа го додаваме брашното и ставаме 150 мл вода. Се остава на оган да се вари и се меша додека не се добие посакуваната густина.
- Го сервираме прво свинското месо, врз него со лажица ставаме од сосот со моркови, па потоа и од сосот со путер.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во