Рецепти
Свинско месо со бел сос Ана Ристеска

Лесен ручек од свинско месо во вкусен сос кој ви предлагаме да го послужите со свежа салата

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско месо(500 Грама)

Морков(300 Грама)

Брашно(2 Супени лажици)

Путер(2 Супени лажици)

Вегета(1 Кафена лажица)

Кари во прав(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Свинското месо го ставаме да се вари. Потоа го сечеме на парчиња. Парчињата свинско месо ги премачкуваме со мешан зачин и со кари. Во огноотпорен сад го ставаме исечканиот морков, па потоа и исечканите парчиња свинско месо, додаваме и 200 мл вода и малку масло, па во садот го ставаме во загреана рерна да се пече 20 минути.
  2. Путерот го растопуваме, потоа го додаваме брашното и ставаме 150 мл вода. Се остава на оган да се вари и се меша додека не се добие посакуваната густина.
  3. Го сервираме прво свинското месо, врз него со лажица ставаме од сосот со моркови, па потоа и од сосот со путер.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: