Рецепти
Свинско месо со бел сос Ана Ристеска

Лесен ручек од свинско месо во вкусен сос кој ви предлагаме да го послужите со свежа салата

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско месо(500 Грама)

Морков(300 Грама)

Брашно(2 Супени лажици)

Путер(2 Супени лажици)

Вегета(1 Кафена лажица)

Кари во прав(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Свинското месо го ставаме да се вари. Потоа го сечеме на парчиња. Парчињата свинско месо ги премачкуваме со мешан зачин и со кари. Во огноотпорен сад го ставаме исечканиот морков, па потоа и исечканите парчиња свинско месо, додаваме и 200 мл вода и малку масло, па во садот го ставаме во загреана рерна да се пече 20 минути.
  2. Путерот го растопуваме, потоа го додаваме брашното и ставаме 150 мл вода. Се остава на оган да се вари и се меша додека не се добие посакуваната густина.
  3. Го сервираме прво свинското месо, врз него со лажица ставаме од сосот со моркови, па потоа и од сосот со путер.
Овесни палачинки со банана
Салата со соја и шампињони
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Пица од карфиол
Смути со калинки
Печен карфиол со сладок компир
Салата со карфиол и маслинки
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Бурито со мешано месо
Брза салата од брокула
Смути од ѓумбир и круши
Есенско смути
Свинско месо со бел сос
Вафли со боровинки
Мини палачинки со спанаќ
Ориз со печурки
Риба со жалфија
Овесно смути со кафе
Намаз од рукола
Смути со киви и шумско овошје
Шејк со јаболко
Пилешко на индиски начин
Тортелини со спанаќ и брокула
Пире од карфиол
Алжирски солени палачинки
Тахини (сос од сусам)
Намаз од сладок компир и куркума
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: