Рецепти
Свинско месо со брокули и ореви Ана Ѓорова

Варено свинско месо со зеленчук и вкусен сос

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско месо(800 Грама)

Кромид(1 Главица)

Морков(1 )

Целер(1 страк )

Бело вино(0,5 Чаша)

Коцка за супа-бујон(1 )

Брокула(500 Грама)

Шафран

Свеж магдонос(1 Китка)

Ореви(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Исчистете го зеленчукот. Брокулите поделете ги на цветови, исечкајте ги кромидот, морковот и целерот. Варете ги брокулите 2 минути во мало количество посолена и зовриена вода.
  2. Месото исечете го на коцки, набрашнете го и пржете го 10 минути на 4 лажици масло и 20 г путер. Често мешајте за да не се залепи за тавата.
  3. Полијте го месото со виното и оставете го да испари. Потоа полијте го со 1-2 црпалки топла супа и гответе го 40 минути на тивок оган со повремено мешање.
  4. Измешајте малку шафран и малку топла супа и додајте го месото заедно со оревите. Посолете го, попиперете го и пржете го на оган уште 25 минути. Додајте ги брокулите и гответе ги 5 минути, често мешајќи ги.
  5. Зачинете го јадењето со сечкан магдонос и сервирајте го топло.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: