Рецепти
Свинско месо со брокули и ореви Ана Ѓорова

Варено свинско месо со зеленчук и вкусен сос

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско месо(800 Грама)

Кромид(1 Главица)

Морков(1 )

Целер(1 страк )

Бело вино(0,5 Чаша)

Коцка за супа-бујон(1 )

Брокула(500 Грама)

Шафран

Свеж магдонос(1 Китка)

Ореви(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Исчистете го зеленчукот. Брокулите поделете ги на цветови, исечкајте ги кромидот, морковот и целерот. Варете ги брокулите 2 минути во мало количество посолена и зовриена вода.
  2. Месото исечете го на коцки, набрашнете го и пржете го 10 минути на 4 лажици масло и 20 г путер. Често мешајте за да не се залепи за тавата.
  3. Полијте го месото со виното и оставете го да испари. Потоа полијте го со 1-2 црпалки топла супа и гответе го 40 минути на тивок оган со повремено мешање.
  4. Измешајте малку шафран и малку топла супа и додајте го месото заедно со оревите. Посолете го, попиперете го и пржете го на оган уште 25 минути. Додајте ги брокулите и гответе ги 5 минути, често мешајќи ги.
  5. Зачинете го јадењето со сечкан магдонос и сервирајте го топло.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: