Рецепти
Свинско месо со грашак и соја сос
Сочно и вкусно свинско месо во соја сос и грашак по оригинален рецепт
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
2 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Свинско месо(120 Грама)
Соја сос(2 Супени лажици)
Брашно(1/2 Супена лажица)
Вода(1 Супена лажица)
Билно масло(2 Супени лажици)
Грашок(6 Супени лажици)
Лук во прав(1 Супена лажица)
Ѓумбир во прав(1 Супена лажица)
Бело вино(1/2 Супена лажица)
Шеќер(1 Кафена лажица)
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути
- Исечкајте го свинското месо на парчиња.
- Измешајте 1 супена лажица вода со 1/2 супена лажица брашно и додајте 1 супена лажица соја сос.
- Во длабока тава за пржење ставете 2 – 3 супени лажици билно масло да се загрее, па потоа пропржете грашак, лук во прав и ѓумбир во прав, убаво измешајте и додајте ги парчињата месо.
- Во тавата додајте ја смесата од соја сос, брашно и вода и пржете неколку минути.
- Во меѓувреме подгответе го сосот за месото: 1 супена лажица соја сос, 1/2 супена лажица бело вино и 1 кафена лажица шеќер и полијте го врз подготвеното месо.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во