Рецепти
Свинско месо со грашак и соја сос Ана Ѓорова

Сочно и вкусно свинско месо во соја сос и грашак по оригинален рецепт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско месо(120 Грама)

Соја сос(2 Супени лажици)

Брашно(1/2 Супена лажица)

Вода(1 Супена лажица)

Билно масло(2 Супени лажици)

Грашок(6 Супени лажици)

Лук во прав(1 Супена лажица)

Ѓумбир во прав(1 Супена лажица)

Бело вино(1/2 Супена лажица)

Шеќер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Исечкајте го свинското месо на парчиња.
  2. Измешајте 1 супена лажица вода со 1/2 супена лажица брашно и додајте 1 супена лажица соја сос.
  3. Во длабока тава за пржење ставете 2 – 3 супени лажици билно масло да се загрее, па потоа пропржете грашак, лук во прав и ѓумбир во прав, убаво измешајте и додајте ги парчињата месо.
  4. Во тавата додајте ја смесата од соја сос, брашно и вода и пржете неколку минути.
  5. Во меѓувреме подгответе го сосот за месото: 1 супена лажица соја сос, 1/2 супена лажица бело вино и 1 кафена лажица шеќер и полијте го врз подготвеното месо.
Овесни палачинки со банана
Салата со соја и шампињони
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Пица од карфиол
Смути со калинки
Печен карфиол со сладок компир
Салата со карфиол и маслинки
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Бурито со мешано месо
Брза салата од брокула
Смути од ѓумбир и круши
Есенско смути
Свинско месо со бел сос
Вафли со боровинки
Мини палачинки со спанаќ
Ориз со печурки
Риба со жалфија
Овесно смути со кафе
Намаз од рукола
Смути со киви и шумско овошје
Шејк со јаболко
Пилешко на индиски начин
Тортелини со спанаќ и брокула
Пире од карфиол
Алжирски солени палачинки
Тахини (сос од сусам)
Намаз од сладок компир и куркума
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: