Рецепти
Свинско месо со грашак и соја сос Ана Ѓорова

Сочно и вкусно свинско месо во соја сос и грашак по оригинален рецепт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско месо(120 Грама)

Соја сос(2 Супени лажици)

Брашно(1/2 Супена лажица)

Вода(1 Супена лажица)

Билно масло(2 Супени лажици)

Грашок(6 Супени лажици)

Лук во прав(1 Супена лажица)

Ѓумбир во прав(1 Супена лажица)

Бело вино(1/2 Супена лажица)

Шеќер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Исечкајте го свинското месо на парчиња.
  2. Измешајте 1 супена лажица вода со 1/2 супена лажица брашно и додајте 1 супена лажица соја сос.
  3. Во длабока тава за пржење ставете 2 – 3 супени лажици билно масло да се загрее, па потоа пропржете грашак, лук во прав и ѓумбир во прав, убаво измешајте и додајте ги парчињата месо.
  4. Во тавата додајте ја смесата од соја сос, брашно и вода и пржете неколку минути.
  5. Во меѓувреме подгответе го сосот за месото: 1 супена лажица соја сос, 1/2 супена лажица бело вино и 1 кафена лажица шеќер и полијте го врз подготвеното месо.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: