Рецепти
Свинско месо со грашак и соја сос Ана Ѓорова

Сочно и вкусно свинско месо во соја сос и грашак по оригинален рецепт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско месо(120 Грама)

Соја сос(2 Супени лажици)

Брашно(1/2 Супена лажица)

Вода(1 Супена лажица)

Билно масло(2 Супени лажици)

Грашок(6 Супени лажици)

Лук во прав(1 Супена лажица)

Ѓумбир во прав(1 Супена лажица)

Бело вино(1/2 Супена лажица)

Шеќер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Исечкајте го свинското месо на парчиња.
  2. Измешајте 1 супена лажица вода со 1/2 супена лажица брашно и додајте 1 супена лажица соја сос.
  3. Во длабока тава за пржење ставете 2 – 3 супени лажици билно масло да се загрее, па потоа пропржете грашак, лук во прав и ѓумбир во прав, убаво измешајте и додајте ги парчињата месо.
  4. Во тавата додајте ја смесата од соја сос, брашно и вода и пржете неколку минути.
  5. Во меѓувреме подгответе го сосот за месото: 1 супена лажица соја сос, 1/2 супена лажица бело вино и 1 кафена лажица шеќер и полијте го врз подготвеното месо.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: