Рецепти
Свинско на француски начин Ана Ѓорова

Печено свинско месо со сочен кремаст сос од печурки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свински врат(1 Килограм)

Морков(2 )

Целер(2 )

Кромид(1 Главица)

Пашканат

Ловоров лист

Оцет

Масло

Бибер(во зрно )

Лук(2 Чешниња)

Свежи шампињони(250 Грама)

Павлака(1 Чаша)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Свинскиот врат се остава да отстои во маринада 24 часа.
  2. Маринадата се приготвува кога сите состојки се мешаат (освен лукот, павлаката и печурките).
  3. По 24 часа месото се вади и се суши со крпа.
  4. Се шпикува со лук и се пече во загреана рерна на 200°C. На секои 10-15 минути се превртува и се пече додека убаво зарумени.
  5. Во друг сад се динстаат на путер печурките и при крај им се додаваат лукот, павлаката и рузмаринот.
  6. Кога месото ќе биде готово, внимателно се дели од коската и се сече на резанки, па се прелива со сосот од печурки и павлака.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: