Рецепти
Свинско со пиво и со рузмарин Ана Ѓорова

Гурмански ручек за вистинските љубители

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свински бут(1 Килограм)

Сол

Бибер

Црвен пипер

Сенф(1 Кафена лажица)

Пиво(2 Децилитри)

Свинска маст(2 Супени лажици)

Рузмарин(2 Гранчиња)

Компир(1,5 Килограм)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 150 минути

  1. Месото добро истријте го со сол, бибер, црвен пипер и сенф.
  2. Свинската маст загрејте ја во поголем плех, потоа ставете го месото и пржете го од двете страни додека зарумени. Тргнете го од оган.
  3. Во плехот со месото и масностијата додајте рузмарин, пиво и 2 дл вода.
  4. Покријте го со алуминиумска фолија и печете ги во загреана рерна на 250 степени околу 1 час.
  5. По 1 час извадете го плехот, отстранете ја фолијата и додајте го излупениот и исечен компир на крупни парчиња. Посолете го компирот.
  6. Печете го јадењето без фолија уште 45 минути додека омекне компирот и се запече месото.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: