Рецепти
Свинско со пиво и со рузмарин
Гурмански ручек за вистинските љубители
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
140 - 250 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Свински бут(1 Килограм)
Сенф(1 Кафена лажица)
Пиво(2 Децилитри)
Свинска маст(2 Супени лажици)
Рузмарин(2 Гранчиња)
Компир(1,5 Килограм)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 150 минути
- Месото добро истријте го со сол, бибер, црвен пипер и сенф.
- Свинската маст загрејте ја во поголем плех, потоа ставете го месото и пржете го од двете страни додека зарумени. Тргнете го од оган.
- Во плехот со месото и масностијата додајте рузмарин, пиво и 2 дл вода.
- Покријте го со алуминиумска фолија и печете ги во загреана рерна на 250 степени околу 1 час.
- По 1 час извадете го плехот, отстранете ја фолијата и додајте го излупениот и исечен компир на крупни парчиња. Посолете го компирот.
- Печете го јадењето без фолија уште 45 минути додека омекне компирот и се запече месото.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во