Рецепти
Свинско со сенф
Печено, маринирано свинско месо со зеленчук и со зачини што одлично оди со чаша вино
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Свинско каре(400 Грама)
Сенф(4 Супени лажици)
Кромид(1 Главица)
Лук(1 Чешне)
Морков(10 )
Компир(4 )
Зелена пиперка(1 )
Сув магдонос(5 Кафени лажици)
Сув босилек(1 Кафена лажица)
Вода(по потреба )
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 120 минути
- Свинското каре се сече на 4 парчиња.
- Секое парче се премачкува со сенф (по една лажица на секое парче) и се зачинува со бибер, сол, вегета.
- Тавата за печење се намастува со масло и се редат во неа парчињата свинско месо.
- Врз секое парче месо се става исечкан кромид и лук, сечкана пиперка и се наросува босилек.
- Морковите се сечкаат на кругови и рамномерно се распоредуваат низ тавата.
- Компирите се сечкаат на коцки и рамномерно се распоредуваат над сечканите моркови во тавата.
- Компирите се посипуваат со сув магдонос, се става уште малку масло и се сипува вода колку да се покријат компирите во тавата.
- Тавата се прекрива со алуминиумска фолија и се пече во загреана рерна на 200 степени околу 1 час.
- Потоа се отстранува алуминиумската фолија и продолжува да се пече на 150 степени уште половина час.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во