Рецепти
Свинско со сенф Ана Ѓорова

Печено, маринирано свинско месо со зеленчук и со зачини што одлично оди со чаша вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско каре(400 Грама)

Сенф(4 Супени лажици)

Кромид(1 Главица)

Лук(1 Чешне)

Морков(10 )

Компир(4 )

Зелена пиперка(1 )

Сув магдонос(5 Кафени лажици)

Сув босилек(1 Кафена лажица)

Вегета

Сол

Бибер

Масло

Вода(по потреба )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 120 минути

  1. Свинското каре се сече на 4 парчиња.
  2. Секое парче се премачкува со сенф (по една лажица на секое парче) и се зачинува со бибер, сол, вегета.
  3. Тавата за печење се намастува со масло и се редат во неа парчињата свинско месо.
  4. Врз секое парче месо се става исечкан кромид и лук, сечкана пиперка и се наросува босилек.
  5. Морковите се сечкаат на кругови и рамномерно се распоредуваат низ тавата.
  6. Компирите се сечкаат на коцки и рамномерно се распоредуваат над сечканите моркови во тавата.
  7. Компирите се посипуваат со сув магдонос, се става уште малку масло и се сипува вода колку да се покријат компирите во тавата.
  8. Тавата се прекрива со алуминиумска фолија и се пече во загреана рерна на 200 степени околу 1 час.
  9. Потоа се отстранува алуминиумската фолија и продолжува да се пече на 150 степени уште половина час.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: