Рецепти
Тава ориз со пилешко Ана Ѓорова

Традиционална тава со пиле и ориз

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пиле исчистено и исечкано на парчиња(1 )

Кромид(2 Главици)

Морков(1 )

Магдонос(1 Китка)

Целер(1 Китка)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

Пилешка супа(1 Пакување)

Ориз(1/2 Чаша)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Најпрвин сварете ја супата.
  2. Исечете го пилето на крупни парчиња. Се става во длабока тава или во тенџере и се вари на умерена температура во вода колку да омекне месото.
  3. Една главица кромид се сече и се пропржува кратко, па се додава во водата со месо. Потоа се додаваат и исечкан морков, магдонос, целер, бибер и сол.
  4. Во голема тава се пропржува другата главица кромид во масло, се додава оризот и се пропржува 5 – 6 минути. Потоа во истата тава се додава месото и одозгора се посипува со супата (количината треба да биде над месото и оризот). Тавата се пече на 180°C околу 30 – 40 минути или додека водата не испари и оризот не омекне.
Баклава со јаболки
Лут зелник
Расолница
Колач со рогач
Лепчиња со лук и магдонос
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Мариниран ослиќ (посно)
Салата со компири и туна
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Салата со урда и праз
Тава со карфиол и месо
Таан баклава
Печен ролат од свинско каре
Чорба од крап
Јагнешка чорба
Боранија со пилешко месо
Чорба од грав и чадена сланина
Крем бомбици
Гужвана баклава
Крем салата од пиперки и модри патлиџани
Зимница од везени пиперки
Јагнешко со бамји
Свечена слоевита салата
Шербет пита со јаболки
Бајадера со костени
Пита со фил од компир (посно)
Тава ориз на кочански начин
Телешка чорба

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: