Рецепти
Тава ориз со пилешко Ана Ѓорова

Традиционална тава со пиле и ориз

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пиле исчистено и исечкано на парчиња(1 )

Кромид(2 Главици)

Морков(1 )

Магдонос(1 Китка)

Целер(1 Китка)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

Пилешка супа(1 Пакување)

Ориз(1/2 Чаша)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Најпрвин сварете ја супата.
  2. Исечете го пилето на крупни парчиња. Се става во длабока тава или во тенџере и се вари на умерена температура во вода колку да омекне месото.
  3. Една главица кромид се сече и се пропржува кратко, па се додава во водата со месо. Потоа се додаваат и исечкан морков, магдонос, целер, бибер и сол.
  4. Во голема тава се пропржува другата главица кромид во масло, се додава оризот и се пропржува 5 – 6 минути. Потоа во истата тава се додава месото и одозгора се посипува со супата (количината треба да биде над месото и оризот). Тавата се пече на 180°C околу 30 – 40 минути или додека водата не испари и оризот не омекне.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: